تحلیل عمیق متن آهنگ "مرد" از حمید عسکری
این آهنگ روایتگرِ داستانی عاشقانه و در عین حال تلخ است. مردی که راوی داستان است، در فراغ معشوق خود میسوزد و با یادآوری خاطرات گذشته و روزهای شیرین عشقشان، درد و رنج تنهایی را به تصویر میکشد.
در اینجا به تحلیل عمیق تر بخش های مختلف آهنگ میپردازیم:
بند اول:
- "خودت میگفتی که یه روز ، میشکنی قلبمو ببین / انتقامتو گرفتی ، حال و روزمو ببین": در این جملات، راوی با لحنی سرزنشآمیز خطاب به معشوق خود، از پیشبینی او در مورد شکستن قلبش میگوید و حالِ زار خود را پس از جدایی به او نشان میدهد. انگار که معشوقش به عمد او را ترک کرده تا از او انتقام بگیرد.
- "روزای بعد از رفتنت کابوسِ من بود / تاوان عاشق بودنم تنها شدن بود": این بخش نشان دهندهی عمقِ تأثیر جدایی بر راوی است. روزهای پس از رفتن معشوق برای او همچون کابوس میگذرد و تنهایی را تاوان عشق خود میداند.
بند دوم:
- "من مردِ روزای نبودنت نبودم / شاید من اونی که تو میخواستی نبودم": در این قسمت، راوی به ضعف خود در برابر جدایی اعتراف میکند و به نوعی خود را سرزنش میکند که نتوانسته در نبود معشوق دوام بیاورد. همچنین، این احتمال را میدهد که شاید نتوانسته انتظارات معشوق را برآورده کند.
- "من کم نذاشتم واسه تو خودت که دیدی / من تویِ بیداریِ تو رویا نبودم": راوی با این جملات به تلاشهای خود برای حفظ رابطه اشاره میکند و تأکید میکند که در عشق خود صادق بوده است.
بند سوم:
- "کجایِ این شهری بگو ، طاقت نمیاره دلم / بارون زده خالیِ جات ، همین الان کنارِ من": این بخش، حسرت و دلتنگی عمیق راوی را نشان میدهد. او در هر گوشه از شهر به یاد معشوق خود میافتد و جای خالی او را حس میکند. باران نیز به عنوان نمادی از غم و اندوه، به این حس دلتنگی دامن میزند.
- "به این هوا بدونِ تو باور ندارم / به زندگی بدونِ تو عادت ندارم": در این جملات، راوی به وابستگی شدید خود به معشوقش اعتراف میکند و زندگی بدون او را غیرممکن میداند.
نکات قابل توجه:
- تکرار: تکرار برخی جملات مانند "من مردِ روزای نبودنت نبودم" و "شاید من اونی که تو میخواستی نبودم" بر تأکید بر حس ناتوانی و سرزنش خود راوی میافزاید.
- عناصر طبیعت: استفاده از عناصر طبیعی مانند باران، به تصویرسازی فضای غمگین و دلتنگ کنندهی آهنگ کمک میکند.
- لحن آهنگ: لحن آهنگ بسیار غمگین و احساسی است و به خوبی حس دلتنگی و شکست عشقی راوی را منتقل میکند.
در کل، آهنگ "مرد" با بیان احساساتِ عاشقانه و پرداختن به موضوع جدایی و دلتنگی، اثری تأثیرگذار و به یاد ماندنی در کارنامهی حمید عسکری است.
منبع متن کامل آهنگ : وایب تکست
بیوگرافی حمید عسکری
حمید عسکری (زادهٔ ۲۰ مهر ۱۳۵۷ در آبادان) خواننده، آهنگساز، ترانهسرا، تنظیمکننده و نوازندهٔ ایرانی است.
زندگی هنری:
- آغاز فعالیت: او فعالیت خود را با نوازندگی گیتار از سن ۱۴ سالگی آغاز کرد.
- ورود به عرصه موسیقی: در سال ۱۳۷۷ با آهنگ " قسمت " به طور حرفهای وارد دنیای موسیقی پاپ شد.
- شهرت: با انتشار آلبوم " کما ۱ " در سال ۱۳۸۲ به شهرت رسید.
- سبک موسیقی: سبک موسیقی او پاپ است و با ترکیب ملودیهای احساسی و تنظیمهای مدرن، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است.
- آلبوم ها: از جمله آلبومهای موفق او میتوان به "کما ۱"، "کما ۲"، "کما ۳"، "خاطرات" و "خوشبختی" اشاره کرد.
- ترانه سرایی و آهنگسازی برای دیگران: علاوه بر خوانندگی، برای خوانندگان دیگر نیز ترانه سرایی و آهنگسازی کرده است.
نکات قابل توجه:
- صدای خاص: حمید عسکری دارای صدای خاص و احساسی است که از ویژگیهای بارز او محسوب میشود.
- توانایی در نوازندگی: او در نوازندگی گیتار، پیانو و کیبورد مهارت دارد.
- محبوبیت: حمید عسکری از خوانندگان محبوب و موفق موسیقی پاپ ایران است و کنسرتهای او همواره با استقبال زیادی روبرو میشود.