تحلیل عمیق متن آهنگ "مرد" از حمید عسکری

این آهنگ روایتگرِ داستانی عاشقانه و در عین حال تلخ است. مردی که راوی داستان است، در فراغ معشوق خود می‌سوزد و با یادآوری خاطرات گذشته و روزهای شیرین عشقشان، درد و رنج تنهایی را به تصویر می‌کشد.

در اینجا به تحلیل عمیق تر بخش های مختلف آهنگ می‌پردازیم:

بند اول:

• "خودت می‌گفتی که یه روز ، می‌شکنی قلبمو ببین / انتقامتو گرفتی ، حال و روزمو ببین": در این جملات، راوی با لحنی سرزنش‌آمیز خطاب به معشوق خود، از پیش‌بینی او در مورد شکستن قلبش می‌گوید و حالِ زار خود را پس از جدایی به او نشان می‌دهد. انگار که معشوقش به عمد او را ترک کرده تا از او انتقام بگیرد.
  • "روزای بعد از رفتنت کابوسِ من بود / تاوان عاشق بودنم تنها شدن بود": این بخش نشان دهنده‌ی عمقِ تأثیر جدایی بر راوی است. روزهای پس از رفتن معشوق برای او همچون کابوس می‌گذرد و تنهایی را تاوان عشق خود می‌داند.

بند دوم:

• "من مردِ روزای نبودنت نبودم / شاید من اونی که تو می‌خواستی نبودم": در این قسمت، راوی به ضعف خود در برابر جدایی اعتراف می‌کند و به نوعی خود را سرزنش می‌کند که نتوانسته در نبود معشوق دوام بیاورد. همچنین، این احتمال را می‌دهد که شاید نتوانسته انتظارات معشوق را برآورده کند.
  • "من کم نذاشتم واسه تو خودت که دیدی / من تویِ بیداریِ تو رویا نبودم": راوی با این جملات به تلاش‌های خود برای حفظ رابطه اشاره می‌کند و تأکید می‌کند که در عشق خود صادق بوده است.

بند سوم:

• "کجایِ این شهری بگو ، طاقت نمیاره دلم / بارون زده خالیِ جات ، همین الان کنارِ من": این بخش، حسرت و دلتنگی عمیق راوی را نشان می‌دهد. او در هر گوشه از شهر به یاد معشوق خود می‌افتد و جای خالی او را حس می‌کند. باران نیز به عنوان نمادی از غم و اندوه، به این حس دلتنگی دامن می‌زند.
  • "به این هوا بدونِ تو باور ندارم / به زندگی بدونِ تو عادت ندارم": در این جملات، راوی به وابستگی شدید خود به معشوقش اعتراف می‌کند و زندگی بدون او را غیرممکن می‌داند.

نکات قابل توجه:

• تکرار: تکرار برخی جملات مانند "من مردِ روزای نبودنت نبودم" و "شاید من اونی که تو می‌خواستی نبودم" بر تأکید بر حس ناتوانی و سرزنش خود راوی می‌افزاید.
  • عناصر طبیعت: استفاده از عناصر طبیعی مانند باران، به تصویرسازی فضای غمگین و دلتنگ کننده‌ی آهنگ کمک می‌کند.
  • لحن آهنگ: لحن آهنگ بسیار غمگین و احساسی است و به خوبی حس دلتنگی و شکست عشقی راوی را منتقل می‌کند.

در کل، آهنگ "مرد" با بیان احساساتِ عاشقانه و پرداختن به موضوع جدایی و دلتنگی، اثری تأثیرگذار و به یاد ماندنی در کارنامه‌ی حمید عسکری است.

منبع متن کامل آهنگ : وایب تکست

بیوگرافی حمید عسکری

حمید عسکری (زادهٔ ۲۰ مهر ۱۳۵۷ در آبادان) خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، تنظیم‌کننده و نوازندهٔ ایرانی است.

زندگی هنری:

• آغاز فعالیت: او فعالیت خود را با نوازندگی گیتار از سن ۱۴ سالگی آغاز کرد.
  • ورود به عرصه موسیقی: در سال ۱۳۷۷ با آهنگ " قسمت " به طور حرفه‌ای وارد دنیای موسیقی پاپ شد.
  • شهرت: با انتشار آلبوم " کما ۱ " در سال ۱۳۸۲ به شهرت رسید.
  • سبک موسیقی: سبک موسیقی او پاپ است و با ترکیب ملودی‌های احساسی و تنظیم‌های مدرن، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است.
  • آلبوم ها: از جمله آلبوم‌های موفق او می‌توان به "کما ۱"، "کما ۲"، "کما ۳"، "خاطرات" و "خوشبختی" اشاره کرد.
  • ترانه سرایی و آهنگسازی برای دیگران: علاوه بر خوانندگی، برای خوانندگان دیگر نیز ترانه سرایی و آهنگسازی کرده است.

نکات قابل توجه:

• صدای خاص: حمید عسکری دارای صدای خاص و احساسی است که از ویژگی‌های بارز او محسوب می‌شود.
  • توانایی در نوازندگی: او در نوازندگی گیتار، پیانو و کیبورد مهارت دارد.
  • محبوبیت: حمید عسکری از خوانندگان محبوب و موفق موسیقی پاپ ایران است و کنسرت‌های او همواره با استقبال زیادی روبرو می‌شود.

دانلود آهنگ مرد حمید عسکری

تحلیل متن آهنگ "مرد" از حمید عسکری

آهنگ های جدید خواننده های معروف آبان ۱۴۰۳

آهنگ ,راوی ,می‌کند ,عسکری ,حمید ,معشوق ,حمید عسکری ,اعتراف می‌کند ,نکات قابل ,ترانه سرایی ,می‌خواستی نبودم ,روزای نبودنت نبودم ,مردِ روزای نبودنت
مشخصات